logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 11

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Produktnyheter

  Maila länk | Stöds av IESkriv ut
senast uppdaterad 2005-09-06
Nya ATEX-godkända Kapacitiva Nivågivare från Carlo Gavazzi
För företag som behöver vidta säkerhetsåtgärder mot brand- /explosionsrisk vid överföring eller blandning av flambara eller potentiellt explosiva material, är det avgörande att deras underleverantörer kan presentera godkända certifierade elektriska & /eller mekaniska produkter avsedda för användning i riskfyllda zoner. Exempel på riskfyllda zoner är områden där ånga, dimma/imma eller dammsamling kan inträffa. Typiska applikationer är detektering av foder i automatiska fodersystem för djur, nivådetektering i tankar eller silosar och mat/foder på transportband.

Carlo Gavazzi, en marknadsledande tillverkare av beröringsfria givare, kan nu erbjuda de väletablerade kapacitiva VC-givarna i nya versioner (CB32), som är godkända för att klara det nya Europeiska ATEX direktivet (94/9/EC) för användning i potentiellt explosiva dammiga tillämpningar.

Utförandet
I tillägg till ATEX godkännandet, har målet varit att också utveckla en produktserie med den enklaste och mest användarvänliga uppkopplingen och injusteringen, för att kunna ge ett mervärde och passa inom många olika typer av applikationer.

Den robusta och kompakta CB32-serien är idealisk inom applikationer med överhängande fara för explosioner orsakade av damm. Alla versionerna är godkända enligt ATEX normkategori 1D för installationszoner 20, 21 och 22 och med en antändningstemperatur över 85°C – den strängaste temperaturklassen.

Givarna är designade som “allt i ett/multi” med intern förstärkare, SPDT relä och justerbar tidsfördröjning. Givarna kan därför kopplas direkt till en kontrollenhet, PLC-system,
DC-magnetventil eller direkt till en motorkontaktor. Ingen ytterligare extern ATEX-godkänd utrustning krävs.

Den enklaste möjliga inställningen har varit i fokus så att justeringen av tidsfördröjningen och känsligheten alltid lätt utförs med hjälp av skruvpotentiometrarna. Det krävs ingen avancerad inställning eller justering via mjukvara eller flerfunktionstryckknappar.

TRIPLESHIELD™ skydd
Givarna är utrustade med vår välkända patenterade Tripleshield™ teknologi, som ger högsta möjliga produkttillförlitlighet. Tripleshield™ teknologin skyddar givarna mot alla yttre störningar. Typiska störningar kan komma från t ex frekvensomriktare eller mobiltelefoner (luftburna HF eller ledningsbundna störningar), från kontaktorer (Burst) eller så kan det vara orsakat av elektrostatisk urladdning (ESD).

CB32 finns tillgängliga i 9 olika utföranden: 10-30 VAC/DC, 115 VAC och 230 VAC, alla med eller utan ON(tillslags)- eller OFF(frånslags)-tidsfördröjning.

Datablad CB32 ATEX

"Detta är en ATEX produkt, som måste registreras för att högsta säkerhet skall uppnås!

• Enligt ATEX direktivet, så är spårbarheten av en ATEX produkt en viktig del av säkerheten, och följdaktligen bör slutanvändaren registrera denna produkt enligt nedanstående.
• Inkommande registreringar kommer endast att användas om produkten, mot all förmodan, behöver återsändas, eller om ytterligare säkerhetsinstruktioner/uppdateringar behöver utfärdas för denna produkt.
• Då registreringen har mottagits, kommer en bekräftelse av mottagandet att skickas.
Vänligen sänd....Det 6-siffriga ordernumret så väl som namnet och adressen till platsen där produkten är installerad......till: ATEX@GAVAZZI.DK"

Dela denna artikel med dina kontakter

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!