logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 34

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Produktnyheter

  Maila länk | Stöds av IESkriv ut
senast uppdaterad 2011-11-01
EM33-DIN ny energimätare för Modbus och M-Bus
För att kunna skapa sig en rättvis bild av vad varje del i en fastighet eller i en produktion förbrukar så har fördelningsmätning på så många platser som möjligt blivit allt viktigare. Detta har på senare tid blivit mer aktuellt än någonsin med energideklarationer, ökade krav på att hålla ner kostnader för energiförbrukning och för att vi blir mer och mer miljömedvetna.

Carlo Gavazzi har på senare år blivit känd som en leverantör av innovativa och kompakta energimätare. Carlo Gavazzi har idag mätare som är anpassade för energimätning i ställverk, apparatskåp, fördelningscentraler, villacentraler och lägenheternas normcentraler.

Carlo Gavazzi utvecklar och anpassar sina produkter utifrån sina kunder och marknadens behov. Ett exempel är succén EM23-DIN som när den introducerades var marknadens mest kompakta energimätare för 3-fas mätning. EM23-DIN är anpassad för direktmätning och har en pulsutgång för att överföra förbrukningsvärden till ett insamlingssystem. EM23-DIN blev snabbt populär och känd som en platsbesparande, tydlig mätare med det lilla extra.

På senare år har efterfrågan på mätare som kan anslutas till olika former av seriella gränssnitt ökat. Carlo Gavazzi har sedan länge kunna erbjuda dessa gränssnitt i de mer avancerade mätarna såsom t ex EM24-DIN. Nu kan Carlo Gavazzi erbjuda seriellt gränssnitt i en enklare mätare, EM33-DIN.

EM33-DIN bygger på samma koncept som EM23-DIN dvs en platsbesparande, tydlig mätare med det lilla extra. EM33-DIN visar energiförbrukning och aktuell effekt, med joysticken i fronten kan visning enkelt ändras till att visa ström, spänning och information om mätaren såsom produktionsår, serienummer etc. Alla variabler inklusive serienummer kan överföras via de seriella gränssnitten Modbus RTU och M-Bus. EM33-DIN som är debiteringsgodkänd enligt MID-direktivet Annex B och D är den perfekta mätaren för fördelningsmätning i undercentraler och lägenhetscentraler där en enkel och tydlig energimätning efterfrågas.

Teknisk data
• Klass 1 (kWh) enligt EN62053-21 - Klass B (kWh) enligt EN50470-1-3
• Noggrannhet ±0.5% RDG (ström/spänning)
• Siffror för energimätning: 6+1 siffror (tot kWh), för momentana variabler: 3 siffror (W, A, V)
• Indikering för fel fasföljd
• Mätningar per fas: A, V (TRMS)
• Direktmätning upp till 32A
• MODBUS-RTU(RS485) och M-Bus (via adapter VMU-B01)
• Modulbredd: 4-DIN moduler
Dela denna artikel med dina kontakter

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!