logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 31

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Produktnyheter

  Maila länk | Stöds av IESkriv ut
senast uppdaterad 2007-06-18
Ny serie med ljusridåer
Carlo Gavazzi utökar sortimentet inom säkerhetslösningar

Carlo Gavazzi förnyar utbudet av säkerhetsprodukter. Först ut är tre nya serier med ljusridåer SB4E, SB4B och SB4M. Utvecklingen har gjorts tillsammans med våra kunder runt om i hela världen.

Vårt nya område av säkerhets ljusridåer täcker applikationer som krävs inom många olika branscher. Inte bara att de erbjuder stor flexibilitet och är enkla att använda utan även att de kan användas som en egen produkt och inte kräver något PC interface vid inställning.

Utvecklingen har skett på Carlo Gavazzi´s fabrik i Bologna. SB4E, SB4B och SB4M har designats för att användas på marknader som involverar paketering, material hantering, verktygsmaskiner och automatiserade ihopsättningsprocesser.

I krävande miljöer där automatiska maskiner används och där farliga zoner finns behövs skyddsutrustning för att ingen skall komma till skada. Traditionella säkerhetslösningar kräver att ett externt säkerhetsrelä är monterat tillsammans med ljusridån, men tack vare SB4E, SB4B och SB4M serien kan operatörer nu använda en kostnadseffektiv lösning som är enkel att montera och med säkerhetslösning utan externt relä.

Denna funktion kallas för EDM (External Device Monitoring) och har säkerhetsutgångar som går ut direkt från ljusridån och spar in på kostnader/installation då ett säkerhetsrelä inte behöver monteras. Säkerhetsutgångarna kan exempelvis kopplas direkt till brytande kontaktorn för huvudkretsen (kräver DC kontaktor).

Avbländning som finns på serien SB4B och SB4M kan ignorera att en till tre stycken närliggande ljusstrålar bryts. Denna funktion används ofta vid paketeringsmaskiner där material måste kunna komma igenom barriären. Avbländningsfunktionen finns som fast eller flytande med automatisk eller manuell start/återstart.

Med kaskad koppling som finns på SB4M serien kan ihopkoppling ske av en master och en slav barriär. Diagnostiken finns lagrad i mastern som tillsammans med slaven övervakar ett område. En vanlig applikation är på hålslagningsmaskiner där en barriär monteras vertikalt och en horisontellt.

Allmän data
Säkerhetskategori 4
Upplösning 14mm eller 30mm
Längd: 180 till 1650 mm
Avstånd: 0,2 till 6 m (SB4B-14), 0,2 till 15 m (SB4B-30)
2 PNP säkerhetsutgångar
24 VDC manöverspänning
LED diagnostik för status och inriktning
Inställning sker med dip-switchar – inget PC interface behövs
Inbyggda funktioner för respektive serie
SB4E serien: EDM (extern säkerhetsövervakning, ej beroende av säkerhetsrelä)
SB4B serien: EDM och blankning (samma funktioner som ovanstående + avbländning av 1-3 närliggande ljusstrålar)
SB4M serien: EDM + avbländning + kaskad (samma funktioner som ovanstående + kaskadkoppling)

För datablad och mer information besök länkarna nedan
Länk till Ljusridåer
Länk till Säkerhetsprodukter/Säkerhetsreläer
Dela denna artikel med dina kontakter

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!