logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 12

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Produktnyheter

  Maila länk | Stöds av IESkriv ut
senast uppdaterad 2007-05-28
Kapslingslådor & väggskåp
Carlo Gavazzi utökar sortimentet med en ny typ av produkter, kapslingslådor & väggskåp.
Produkterna har designats och testats för att möta ett brett område av applikationer och för att klara funktionen under tuffa förhållanden. Kapslingarna/skåpen kan väljas i plast eller metall. De flesta kapslingarna kan fås med genomskinligt eller täckt lock. Modellprogrammet finns i 9 olika uppsättningar beroende på form, storlek och material för att hitta den bästa lösningen till rätt applikation.

Skåp/kapslingar i metall
Kapslingarna i metall består av aluminium eller stål. Fördelen med aluminium är en god skyddsförmåga mot korrosion och lågt vikt förhållande.
Skåp/kapslingar i stål finns tillgängliga i polyester färgad stål eller rostfritt stål AISI 304. Rostfritt stål är bäst lämpat för utomhusbruk eller för krävande industrimiljöer, andra typiska applikationer är inom matindustrin pga hygienfaktorn. Fördelarna är hög motståndskraft mot korrosion samt UV beständighet.
Syra säkert stål används i miljöer där det finns krav på extremt hög motståndskraft mot korrosion och där rostfritt stål inte rekommenderas, vanlig i marina miljöer.

Skåp/kapslingar i plast
Termoplast kapslingar är tillverkade i hög kvalitets karbonatplast eller ABS plast och glasfiber polyester. Karbonatplast används för krävande miljöer och för utomhusbruk.
ABS-plast är en plast tillhörande sampolymer. ABS-plast goda egenskaper är låg vikt, god hållfasthet och formbeständighet. ABS-plast tillämpas inomhus och har god resistansförmåga mot kemikalier, exempelvis rengöringsmedel.
Fördelen med att använda termoplastkapslingar är enkel montering med standardkomponenter. Andra fördelar är god motståndskraft mot kemikalier, brett temperaturområde och brandsäkerhet. Vid produktionen används endast UL-listad karbonatplast som råmaterial som har det s.k. gula kortet.

Skyddsklass från IP 54 - IP 67

Produktblad


Dela denna artikel med dina kontakter

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!