logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 19

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2005-04-22 . Med reservation för ev tryckfel.

Applikationer

Vattendistribution


Givare och pumpar vid den avlägsna brunnen övervakas och kontrolleras från vattenverket med hjälp av ett par Dupline® linjemodem. Ett av modemen har placerats vid den avlägsna brunnen, medan det andra finns flera kilometer bort vid pumphuset. Kommunikationen sker via vanliga telefonlinjer. Båda platserna övervakas och kontrolleras av PLC på vattenverket.

Nivåerna i vattentornen mäts av ultraljudsnivågivare och överförs på Dupline® som analoga signaler. Det finns även flottörbrytare på hög nivå för alarmändamål. PLC övervakar nivån och får hjälppumparna att växla mellan ON och OFF för att hålla nivåerna i vattentornen inom angivna gränser. Det är inte lämpligt att dra trådar mellan de två vattentornen och verkstaden, därför används Radiomodem. Flödesmätare med pulsutgångar är installerade på olika ställen i systemet och har anslutits till Dupline®-räknarmoduler, som registrerar mängden vatten som passerar. Detta gör att PLC kan övervaka eventuella läckor i systemet.

LCD–textdisplayer används för alarmindikering och för avläsning av nivåerna i vattentornen. Dupline®-centralenheten på vattenverket har ett inbyggt GSM-modem som skickar ett SMS-meddelande till en mobiltelefon i händelse av alarm. Alarmmeddelandena kan vara "termisk överlastning pump 2", "strömavbrott brunn", "vatten på golvet pumphus 1", eller "hög nivå överskriden i vattentorn A".
Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!