logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 15

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2005-04-22 . Med reservation för ev tryckfel.

Grunder i Dupline®

Varför använda Dupline?


Vid val av fältbussystem måste man ta hänsyn till många kriterier. Dessa innefattar kapaciteten för distanstransmission, lättskötthet, störningsokänslighet och svarstid. Och naturligtvis är kostnadseffektiviteten alltid en viktig faktor. Det är därför viktigt att definiera huvudkraven på tillämpningen för att kunna optimera bussystemet för den specifika uppgiften.

Dupline®-systemets styrka ligger i en unik uppsättning funktioner som möjliggör eleganta, flexibla och kostnadseffektiva lösningar för ett stort antal tillämpningar. De flesta funktioner kommer från den effektiva multiplextekniken för tidsuppdelning som används. Protokollets effektivitet tillåter en låg bärfrekvens på 1 kHz, vilket ger ett långt transmissionsavstånd och överlägsen störningsokänslighet.

Dupline® kan alltså överföra multipla digitala och analoga signaler på avstånd upp till 6-7 km via en ickeskärmad 2-trådskabel, utan att använda förstärkare. Dessa unika Dupline®-funktioner innebär avsevärda kostnadsbesparingar i många installationer, särskilt när redan befintliga vanliga kablar kan användas. En annan viktig egenskap hos Dupline® är dess lätthanterlighet i alla projektfaser. Man behöver inte vara ingenjör för att arbeta med Dupline®. Eftersom kodning av adresser och testning utförs med hjälp av enkla bärbara enheter behövs ingen PC. Inga speciella kablar eller anslutningar behövs, och det finns inga restriktioner för kabeldragning, som förekommer för många andra fältbussar. Tillämpningen är så enkel att många kunder sköter installation, felsökning och underhåll själva, och därigenom slipper de betala för service och installation.

Dupline® är systemoberoende och öppet för samverkan med i stort sett varje typ av kontroller. Seriella gränssnitt med Modbus och anpassade PLC-protokoll, tillsammans med portar för Profibus-DP och DeviceNet möjliggör en enkel och flexibel samverkan med PLC, PC och anpassade kontroller.


Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!