logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 10

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2005-04-22 . Med reservation för ev tryckfel.

Grunder i Dupline®

Dupline driftsläge


I figuren nedan har två ingångar och två utgångar tilldelats samma adress, B3.
Varje gång en ingångsmodul upptäcker det tidsfack som motsvarar adress B3 kontrollerar den statusen för den ingång som kodats för B3, och om den är aktiverad sänds en signal till centralenheten.
Centralenheten registrerar adressen B3 som att den har en aktiv ingång, oberoende av vilken av de två ingångarna som är aktiv. Alla ingångar som kodats för samma adress OR-as tillsammans, och antalet ingångar som kan ha samma adress är obegränsat. Detta är praktiskt till exempel då ett ljus ska kontrolleras från ljusbrytare som är monterade på olika positioner.
Om centralenheten är av standardtyp eller ett gränssnitt utan intelligenta funktioner kommer den ingångsstatus som upptäcktes på B3 att överföras till B3-utgångarna. Den här funktionen, att utgångar kodade för B3 följer B3:s ingångsstatus, gör det enkelt att överföra en signal punkt-till-punkt utan att använda en intelligent enhet.

Om den konfigurerbara Mastergeneratorn används kan en intelligent funktion tilldelas till en adress. Om en växlingsfunktion har tilldelats till adress B3 kommer utgången som kodats för B3 att växla varje gång som en ingång kodad för B3 aktiveras. Eller om en frånslags fördröjd timer har tilldelats, kommer B3-utgångarna att förbli PÅ under den angivna tiden efter att B3-ingången har avaktiverats.

Antalet ingångar som kan kodas för samma adress, och därigenom avge samma signal, är obegränsat. Detta är praktiskt när ljusstatus och status för alarmsignaler kan visas på multipla platser, eller när fler laster måste växlas med samma signal. Det faktum att flera Dupline I/O-moduler kan sända och ta emot information på samma adress utan att känna till varandras existens är ett viktigt kännetecken som visar hur öppet och flexibelt Dupline® är konstruerat.


Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!