logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 12

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2013-01-14 . Med reservation för ev tryckfel.

Smart-House

Att tänka på, olika versioner av program för CTRLX

Här följer tips och råd kring hur man ska tänka om olika versioner och uppgradering av firmware för smart-house controllern BH8-CTRLX-230.

Smart-house controllern är en relativt komplex produkt och består egentligen av flera delar:

1. Hårdvaran. Kretskort och komponenter i controllern. Över tid så sker utveckling och utbyten i produktion av delar i en sådan produkt, som kan göra att den passar bara med firmware upp till en viss nivå. Hårdvaran identifieras med serienumret som talar om när produkten är tillverkad.
2. Firmware. Firmware är mjukvaran i controllern som sköter allt som controllern ska göra.
3. Software, alltså PC-programmet (Tool). PC-programmet skapar en konfigurationsfil som firmware i controllern använder. Software och firmware måste vara kompatibla och skall därför alltid vara av samma versionsnummer.
4. Övriga programvararor, t ex webserver (mjukvara som installeras i controllern), touchprogramvara för windowsskärmar, App för iOS( Iphone mm). Dessa måste också vara kompatibla med aktuell firmware version, så att det inte riskerar att uppstå någon konflikt.

För varje ny version, så är samtliga dessa delar kompatibla. Om man väljer att uppgradera ett äldre system, så ska man se till att alla delar uppgraderas till en version som är sinsemellan kompatibel för att undvika eventuella problem. Bemärk dock att det inte är självklart att uppgradera ett befintligt system med senaste version. Har man inga problem, så rekommenderas att låta det vara. "If it works, don't touch".
För att serva ett äldre system, ska man bara se till att ha samma version av konfigurationsprogrammet i PC'n som anläggningens controller firmware. Ni bör ha noterat i dokumentationen på anläggningarna vilken firmware version som anläggningen har, det står t ex på utskrifterna. Man kan ha alla olika versioner av PC-programmet installerat i sin dator samtidigt, så det är inget problem. Ni kan alltid vända er till vår support för att få tag i en viss version om det skulle behövas.

Om man däremot vill uppgradera ett system för att man använder en funktion som ändrats eller tillkommit, så ska man beakta följande:

1. Kontrollera serienumret på controllern. Kontrollera med vår support om den är ok att uppgradera till den version som ni avser uppgradera till.
2. Uppgradera firmware, webserver i controllern enligt de instruktioner som finns på supporten på smart-house.nu

Har ni några frågor eller kommentarer, så är det bara att höra av er till någon av oss!

Mer information om aktuella versioner finns på smart-house.nu

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!