logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 21

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Switching

senast uppdaterad 2007-10-23 . Med reservation för ev tryckfel.

Mjukstartare

Rekommenderad mjukstartsuppkoppling

Vi rekommenderar nedanstående inkopplingsbild generellt på samtliga av våra mjukstartare, men då det finns många olika varianter hänvisar vi till datablad för specifik modell.

I bilden så avses först separat motorskydd (oftast termiska överlastskydd) & sedan en huvudkontaktor "K" (allmänpoligt brytställe). Den sista krävs inte men rekommenderas inte minst ur service synpunkt p g a att de flesta mjukstartare styr på 2 av de 3-faserna (L3 - T3 är då direktansluten till motorn).

I bilden 'lånar'/byglar man också (vanligt förekommande) via inkommande till styrspänningsingången på mjukstarten (RSHR-serien: 24 - 550 VAC/DC). Notera att vid denna uppkoppling är det enbart mjukstartsfunktionen som aktiveras, om mjukstopp skulle vara aktuellt också - t ex vid pumpapplikationer (för att undvika tryckstötar), hänvisar vi till en annan inkopplingsbild *) där t ex ett separat nätaggregat alt. PLC ger exempelvis 24 VDC som en slutning på styrspänningsingången (A1 - A2) => Mjukstart & brytning (0 V) =>
*) Mjukstopp !

Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!