logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 28

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2005-04-22 . Med reservation för ev tryckfel.

Interface

PC med SCADA som använder Dupline som Remote I/O


Det vanligaste sättet att skapa samverkan mellan ett eller flera Dupline®-nätverk och en PC med SCADA-programvara är att använda ett av de seriella RS232/RS485-modbusgränssnitten. Två typer finns att tillgå: Den enklare modbusmaster-modulen
som endast kan hantera de digitala signalerna och 32 analoga värden (AnaLink), och den avancerade Mastergeneratorn, som kan hantera de digitala signalerna, 128 analoga värden (alla protokoll) och 128 räknare. Upp till 32 Mastergeneratorer kan samverka med hjälp av RS485. Samverkan med Ethernet är också möjligt om en RS485-till-Ethernet-omvandlare används.

De flesta SCADA-programvarupaket innehåller drivrutiner för serieportar till modbusprotokollet och kan därför kommunicera direkt med Dupline®-gränssnitten. Men för att underlätta ett ännu mer standardiserat sätt att samverka med ett SCADAsystem, kommer en OPC-server för modbusgränssnitten att göras tillgänglig.

Det finns en Dupline® ActiveX-drivrutin tillgänglig för de användare som vill utveckla egen programvara; den hanterar serieportskommunikationen och modbusprotokollet. ActiveX är en Microsoft-standard för kommunika-tion mellan två programvaruprodukter. I vissa tillämpningar är huvudkravet helt enkelt att överföra Dupline®-data till ett EXCEL-ark. Detta gäller vanligen för tillämpningar inom energiövervakning, där värden från energiräknare ska sparas och analyseras i en PC. Med drivrutinen Dupline® DDE blir detta enkelt, och man behöver inget dyrt SCADA programvarupaket. Önskad Dupline®-datapunkt väljs ut med musen och kopieras sedan in i cell i EXCEL-arket. Sedan uppdateras cellen dynamiskt med Dupline®-data i realtid. EXCEL-knappar kan även definieras för att aktivera Dupline®-adresser och nollställa räknare.
Mer info


Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!