logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 14

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2005-04-22 . Med reservation för ev tryckfel.

Mastergeneratorn

Större system med ett nätverk av Mastergeneratorer


Dupline®-lösningar för större byggnader, fabriksprocesser eller kommuner kan implementeras via ett Dupline®-nätverk med en Mastergenerator för varje sektion i installationen. Upp till 32 Mastergeneratorer kan länkas samman med hjälp av ett nätverk på högre nivå, baserat på antingen RS485 eller Ethernet (via omvandlare).

En av enheterna, konfigurerad som RS485-master (#32), samordnar ett automatiskt utbyte av data mellan Mastergeneratorer, så att varje enhet kontinuerligt uppdateras med statusen för varje Dupline-adress i hela systemet. Varje Mastergenerator kontrollerar sitt eget avsnitt med 128 adresser, men kan konfigureras till att påverkas av signaler från andra nätverk.

Om exempelvis Dupline®-nätverket på en byggnads övervåning har en vindhastighetsgivare ansluten, kommer Mastergeneratorerna i alla andra Dupline®-nätverk att kunna avläsa och använda vinden i den lokala kontrollfunktionen för jalusier.

Andra exempel är möjligheten att tända alla lampor i byggnaden genom att trycka på en knapp på bottenvåningen, och att samla alla larmsignaler till en Mastergenerator.

Den här systemtoplogin garanterar en säker systemdrift, för i händelse av kortslutning eller störning i RS485-nätverket mellan Mastergeneratorer fortsätter kontrollfunktionerna i varje Dupline®-nätverk att fungera, men givetvis endast på basis av de lokala signalerna. Om ett av Dupline®-nätverken kortsluts eller drabbas av avbrott kommer de övriga Dupline®-nätverken att fortsätta fungera.

I dessa system är det vanligt att ha en PC med SCADAprogramvara för att övervaka hela systemet och för att ändra kontrollparametrar som temperaturinställningspunkter och växlingstider. I stora Dupline®-system uppnås detta genom att ansluta COM-porten på PC:n till en av RS232-portarna på Mastergeneratorn som fungerar som RS485-master. Detta gör att datorn kan läsa och kontrollera data i alla Dupline®-nätverk, och att läsa eller skriva en konfigurationsfil till valfri Mastergenerator med Modbus-protokollet. En PLC eller en PC kan även användas som master i RS485-nätverket. I det här fallet sker inget automatisk utbyte av data mellan Dupline® nätverken, men reaktionstiden i RS485-nätverket är något kortare.


Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!